01 OctHellre en bulle i ugnen än tio i munnen

I dagens Expressen-bilaga ”Allt om barn” finns det en artikel som behandlar några utav dom ”superkrafter” som gravida kvinnor besitter. Det tas upp att man t.ex kan känna om det är en pojke eller flicka och att man tydligen skrika högt. (Vilket även gäller för icke gravida om man glömt tvättkorgen, enligt egen utsago.)

Jag håller med om att gravida kvinnor får superkrafter, men kanske inte just dom superkrafter som Expressen beskriver..

Här är min lista.

*Förmågan att se sig själv som någon som gör någonting ingen annan gjort förut. Maken till viktigpettrar får man leta efter. Viktiga och med överlägsen blick vaggar dom omkring och tittar snett på dom som inte råkar vara gravida vid tillfället. Det vill säga nästan alla andra.

*Deras finkänsla för allmännintresset av att se och höra om deras graviditet når superminimaliska nivåer. Det pratas om foglossningar, framsteg i vecka 7 och cravings som om jorden skulle gå under imorgon, och det var deras mission from god att informera alla om dom förmodade fördelarna med Epidral innan Gud släcker ljuset. Utan att märka att intresset är Glocal Net. Lågt, väldigt lågt.

* Dom får supersnabba fingrar. Hur ska man annars förklara att dom hinner ändra sin status på facebook så fort något graviditetsanpassat händer, eller lägga upp foton på svällande magar och nyköpta barnvagnar sju gånger om dagen. För att inte tala om allt wallpostande om graviditetsdetaljer till andra gravida, där det skulle delas ut VM-medalj efter VM-medalj om det var VM i ”I DONT FUCKING CARE!”

* Dom får även skyhög förnekelse. ”Wow, jag har gått upp 3 kg bara den här veckan..gulligt!” Jaså, du tror inte det beror på att du lever på Chokladkakor och OLW Dill och Onion Chips? Att du lever på fik där du bara dricker stora latte och äter småkakor och bullar? Och att du äter mat som om det var poäng för varje gång en normalstor man skulle spytt. Gulligt.

Japp, nog får gravida superkrafter alltid. Tur att vi andra, när vi på något sätt är runt en gravid, också får en superkraft. Nämligen att bli EXTREMT bra på att slå dövörat till. Ja, tänk vad man skulle fått stå ut med annars..

One Response to “Hellre en bulle i ugnen än tio i munnen”

  1. Sarah skriver:

    Amen!!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu